Pitkä koulupäivä on takana. Tuollaiset kymmenen tunnin päivät ovat hiukan liian rankkoja. Onneksi olin varautunut - vahingosta viisastuneena - eväiden kanssa tähän päivään. Muutamalla viikolla on käynyt niin, ettemme ole ehtineet missään välissä syömään ja sitten on pää kamalan kipeä eikä ajatuskaan toimi.

Ruokailun osalta tänään oli onnistunut päivä, mutta muutoin tunteet vaihtelivat laidasta laitaan. Aamun ensimmäisellä kurssilla meinasi suorastaan itku päästä, kun en ollut tajunnut siitä etukäteen luettavaksi annetusta artikkelistakaan yhtään mitään. Opettajan asennekin oli vähän sellainen, että mitä sä sitten täällä teet. Puolustuksekseni voitaneen todeta, etten ollut lähellekään ainoa jolle artikkelin (ja luentojenkaan) sanoma ei avautunut. En minä opettajan sanomisista lannistu, enkä myöskään mahdollisesta huonosta kurssiarvosanasta. Harmittaa vaan, kun tuntuu että on tippunut täysin kärryiltä. Ihan omaksi ilokseni haluaisin jotain ymmärtää... Täytyy ensi viikoksi koettaa tsempata. En vain millään ymmärrä, että missä vaiheessa tuo kaikki tieto pitäisi kartuttaa, kun tuon artikkelin ymmärtämiseen tarvitaan ihan hirveästi pohjatietoa. Mielelläni luen vaikka jotain varsinaisen opetussuunnitelman ulkopuolista kirjallisuutta, ja usein niin teenkin, mutta tämän aiheen osalta se vaatisi hieman liikaa työtä yhtä kurssia kohden. On vähän sellainen olo, että onko minulla jäänyt jotain kursseja välistä...

Seuraava tunti olikin sitten päinvastainen kokemus. Saimme viestinnän kurssilla artikkelin luettavaksi ja sitten sen sisältö piti suullisesti referoida muille. Monien (myöskin opettajan) mielestä artikkeli oli vaikea, mutta minä ainakin omasta mielestäni ymmärsin sen sisällön kohtuullisen vaivattomasti. Se olikin sentään suomeksi ;)

Viime keväänä juoksin säännöllisesti, mutta kesähelteillä sitä ei oikein huvittanut harrastaa. Nyt minulla on taas ollut hienoja suunnitelmia siitä, kuinka rupean päivittäin lenkkeilemään. Tänä iltana minusta ei ollut kyllä kuin makaamaan sohvalla, sen verran poikki tuollaisen päivän jälkeen on. Huomenna uudella innolla sitten!