Olipas mukava käydä tuolla raikkaassa syksysäässä vähän ulkoilemassa. Olen kyllä viime päivinä ollut kamalan väsynyt ja vieläkin vähän tuntuu, että meinaa nukahtaa tähän koneen ääreen. Jospa kupillinen kahvia lenkkeilyn päätteeksi auttaisi asiaa. Tein eilen omenapiirakkaakin vieraita varten ja sitä on vielä jäljellä.

Syksy on kyllä mukava vuodenaika. Minulle se on enemmän kaiken uuden alku kuin kevät. Mistähän se johtuu? Varmaan siitä, että syksyllä on aina sellainen koulunalkufiilis - riippumatta siitä onko itsellä koulu alkamassa vai ei. Se tulee silloin, kun ensimmäiset koulutarvikemainokset kilahtavat postiluukusta (eli siinä juhannuksen jälkeen :D), sellainen epämääräinen odottava tunne mahanpohjaan. Samaan saumaan on kiva aloittaa jotain uusia harrastuksia, alkaa erityisen tehokkaalle kuntokuurille jne. Kesällä kaikki on niin pysähdyksissä ja sitten syksyllä taas pyörähtää käyntiin. Kaiken lisäksi kirpeät ja kuulaat syysaamut ovat erityisen kauniita sekä tuo mahtava väriloisto.

syksy.jpg

Vaikka illat ja aamutkin alkavat olla pimeitä, ei masennuksesta ole tietoakaan. Saa taas alkaa polttaa kynttilöitä iltaisin ja tunnelmoida kotona lämpimässä, samalla kun ulkona satelee hiljalleen jo ensimmäiset lumihiutaleet...

Tästä kaikesta huolimatta lempivuodenaikani on talvi. Sitä odotellessa...